Povratak

Slabost i nedostatak apetita tijekom liječenja - dijetetske konzerve za oporavak | Domaća juha

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
martina k


Odgovara:
Martina Kuzmanić, dr. med. vet.
Pet centar, Škurinjska cesta 1, Rijeka

P: Imam malu kujicu, mješanac je. Počelo je u nedjelju, u ponedjeljak sve što je pojela je povratila. Jučer i danas odbija svu hranu, ali popije malo vode. Nije imala temperaturu ni proljev. Brine me jer već četiri dana ne jede ništa. Veterinar joj daje ljekove i infuzije, ali je jako slaba. Zanima me dali ju mogu s nečim nagovoriti da jede? Ne znam što da radim. Hvala. LP, Lora

O: U veterinarskim ljekarnama možete nabaviti posebne konzerve za oporavak, Recovery od Royal Canina, a/d od Hill'sa i Convalescence od Purine. Navedeni proizvodi su za pse i mace koji su u peridou oporavka, odnosno svojom malom količinom daju dovoljno energije pacijentu, polako povećavaju i vraćaju apetit, ubrzavaju oporavak podizanjem imuniteta, lako su probavljive.

Također možete probati i s juhom od piletine (ili govedine ako pas ne podnosi pileće meso), pripremljenom na sljedeći način: mali komadići sirovog mesa (bez masti i kože) stavljaju se u taman proključalu vodu, kuha se oko par minuta, možete dodati malo soli (npr. himalajske); ovako pripremljenu juhu ponudite svom psu u malim obrocima, više puta tokom dana.

 

POSTAVITE PITANJE NAŠIM VETERINARIMA

Postavite pitanje našim veterinarima na adresu e-pošte: veterinar@pet-centar.hr